Stångå rörservice etablerar sig i Kinda

Stånga rörservice, ett privatägt företag med ett 50-tal anställda. Basen är i Linköping men vi finns också i Motala/Mjölby och Åtvidaberg och nu etablerar vi oss i Kinda. Vi utför allt från servicejobb till större entreprenader främst i Östergötland. Företaget har idag flera stora avtalskunder som kommuner, fastighetsbolag och större till mindre byggföretag och privatkunder på sin kundlista.

Företaget har varit verksamt, i dagens konstellation, under drygt 15 år och har nu alltså tagit steget att utöka sitt verksamhetsområde att även omfatta Kinda. Detta säger Mattias Hude på Stångå Rörservice som berättar att företaget är i en expansiv fas.

– Vi har som mål att etablera oss på plats i områden där vi ser en ökad kundtillströmning och där kvalar Kinda in. Såväl jag som ytterligare en medarbetare, Per Kernell, bor här i Kinda och vi ser givetvis positivt på att vi kan bredda företaget och etablera oss här. Att jobba upp ett kundunderlag på hemmaplan är något som vi verkligen kommer att jobba för. Till att börja med är det Per som mest kommer att synas i bygden, då han cirkulerar runt där med sin servicebil och utför diverse jobb, han kan även komma och titta på jobb för att ta fram en offert till kund.

 

Lokaler i Rimforsa

Mattias berättar vidare att företaget fortsättningsvis har sin bas i Linköping men att man i en förlängning ser en fysisk etablering med lokaler i Rimforsa.

– Vi vill först och främst jobba in oss i Kinda och då med befintlig personal. När detta rullar på så räknar vi med att under en relativ snar framtid etablera oss rent fysiskt med lokaler i Kinda, exakt var vet vi dock ännu inte. Vi hoppas dessutom på i en inte allt för avlägsen framtid kunna anställa fler medarbetare, och då från Kinda. Främst för att vi vet att det finns kompetens i kommunen men också för det blir mer kostnadseffektivt för kunden om vi har fler medarbetare i närområdet. Det kanske inte byggs så mycket nytt i trakten men det renoveras och byggs ut desto mer, så jobb finns.

Mattias räknar mest på jobb och reser en hel del i jobbet.

– Jag jobbar som servicechef och arbetsledare och där ingår att räkna på jobb, personalfrågor, arbetsledning och ansvara för vår serviceavdelning samt entreprenadjobb.

 

Detta är en satsning som ska bli utmanande och rolig säger

 

Per och Mattias som ser fram emot att kunna arbeta mer på hemmaplan.

 

 

Text:Gunilla C Johansson Foto Emma Olofsson Lin & Halm AB

 

 

 

 


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *