Pia och Hannes vill bidra till fortsatt positiv utveckling av Kinda kommun

I kommunhuset i Kisa händer det mycket i höst! Kindas nya kommundirektör Pia Ragnardotter hälsas välkommen till gänget och ny i rollen som kontaktperson för näringslivsfrågor blir kommunsekreterare Hannes Tomasson.

Kommundirektören som vill göra skillnad
Pia har en lång och gedigen erfarenhet från offentliga sektorn och kommer senast från Ekerö kommun där hon arbetade som verksamhetschef inom kommunikation och samverkan. Tidigare har Pia även arbetat inom de statliga myndigheterna Arbetsmiljöverket, Trafikverket och Brottsförebyggande Rådet.
– Jag är en nyfiken person som älskar att prova på nya saker vilket medfört en bred erfarenhet både när det kommer till arbetslivet och på det privata planet, säger Pia. Min ambition är att jag i min nya roll som kommundirektör ska fungera som en klok, kreativ och stabil brygga mellan politiken och tjänstemännen. Jag vill göra skillnad och ser fram mot att bidra till samhällsutvecklingen i kommunen.
På frågan vad hon helst gör på sin fritid svarar Pia snabbt:
– Förutom att umgås med nära och kära tränar jag mycket och helst utövar jag då yoga. Ett annat väldigt stort intresse är vintage, second hand, återbruk samt att besöka loppisar.
Pia har ingen tidigare koppling till Kisa men varje gång hon rest igenom samhället har hon reagerat på hur vackert Kisa med omnejd är.
– Och tänk, nu är jag här! I veckorna ska jag jobba och bo i Kisa och det ska bli så roligt att lära känna hela Kinda kommun och dess invånare, avslutar Pia.

Ny näringslivskontakt söker nya kontakter
Hannes började sin karriär som undersköterska och har arbetat inom gruppbostäder samt daglig verksamhet. Då han alltid varit väldigt samhällsintresserad bestämde han sig snart för att studera vidare och tog efter tre år sin kandidatexamen i statsvetenskap vid Linnéuniversitetet i Växjö. Efter ytterligare två år med studier inriktade på offentlig förvaltning vid Linköpings Universitet fick han direkt efter examen anställning som kommunsekreterare i Kinda kommun i juni 2022.
– Eftersom jag är uppvuxen utanför Linköping kändes sista studietiden samt anställningen här i Kisa som att äntligen komma hem igen, säger Hannes som nu är bosatt i Linköping.
Som kommunsekreterare fungerar Hannes som en länk mellan politiken och förvaltningen. Hans uppgifter är bland annat att samordna, administrera samt kvalitetssäkra ärendeberednings-
processen genom att granska underlag, sammanställa handlingar och protokollföra sammanträden.
– Arbetsuppgifterna för en kommunsekreterare är många och av väldigt varierande slag, berättar Hannes. Jag är mer en generalist än specialist och det är verkligen en del av charmen när man jobbar i en mindre kommun där man får förståelse för samtliga delar av verksamheten.
Numer är Hannes också kontakt gentemot näringslivet vilket innebär att han deltar i näringslivsrådet och gör företagsbesök.
– Min nya roll innebär att jag får arbeta mer med externa kon-takter och eftersom jag är väldigt social passar det mig perfekt, ler Hannes. Jag välkomnar nya företagsbesök så tveka inte att höra av
er så bokar vi in ett möte för att diskutera framtiden i vår vackra kommun Kinda.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *