Starta Eget-kurs

Innehåll har träffat Eva Torell, nyföretagarrådgivare vid Nyföretagar Centrum i Kinda Åtvidaberg Ydre, som berättar om satsningen på Starta Eget-kurser specialanpassade för personer med invandrarbakgrund.

– Bakgrunden är att regeringen har givit Tillväxtverket i uppgift att främja nyanländas företagande i syfte att tillvarata kompetensen hos nyanlända kvinnor och män med intresse för och/eller erfarenhet av företagande. NyföretagarCentrum Östergötland har sedan fått i uppdrag att skräddarsy starta eget-kurser för nyanlända för att ge kunskap och vägledning till att driva företag i Sverige berättar Eva Torell.

Kostnadsfri
Nyföretagarutbildningen är kostnadsfri och sker på lätt svenska. För att gå kursen krävs därför att man förstår lätt svenska, och att man har en affärsidé.
Utbildningen kommer att ges i flera omgångar under hösten 2018 och hela 2019, med första start i Norrköping i början av november. Kursorter kommer sedan att variera för de olika kursomgångarna.
– Varje kursomgång pågår under sex veckor och omfattar sex seminarier. Varje seminarium är fem timmar.  Vi rekommenderar att man deltar i samtliga sex seminarietillfällen för att få den kunskap man behöver, men det finns också möjlighet att delta i enskilda seminarier betonar Eva.
Allt från de regler som omgärdas företagande som skatter, moms och bolagsformer till affärsplaner, ekonomi, juridik och marknadsföring kommer att stå på agendan.

loklala företagare
– Under kursen medverkar lokala företagare med invandrarbakgrund som berättar om sina erfarenheter att starta och driva företag i Sverige.
– Vi hoppas att alla hjälper till att sprida informationen om våra starta eget-kurser för invandrare så alla som kan ha nytta av kursen nås och kan delta. Eftersom kurserna även pågår under hela nästa år så arbetar vi för och hoppas på många deltagare.
Du som vill veta mera kontakta oss på Nyföretagar-centrum avslutar Eva Torell.

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *