5-årsjubilerande Bankvarvet för hälsa & motion

Fredagen den 2:a juni är det dags för årets upplaga av 5-årsjubilerande Bankvarvet med start och mål vid Kullaparken, Kisa. Bilden är från starten av förra årets lopp för allmänheten med omkring 300 deltagare.

Pressinformation

Bankvarvet har blivit en populär tradition – en folkfest för bättre hälsa och motion. Fredagen den 2:a juni smäller det! Då välkomnar vi sommaren genom att snöra på oss löpardojorna och ge oss ut på årets upplaga av Bankvarvet med hundratals glada och entusiastiska motionärer.

Motionsloppet Bankvarvet arrangeras för femte året i rad av Kinda-Ydre Sparbank. Formen för motionsarrangemanget har varierat under de här åren, anpassat för att även kunna genomföras under pandemin. Bankvarvet har sedan dess återgått till ett fullskaligt motionsarrangemang.

Dels ett större motionslopp för allmänheten med gemensam start och folkfest i Kisa. Och dels Öppet spår i såväl Kisa som Österbymo och Rimforsa för den som vill köra sitt eget race. Dessutom arrangeras särskilda skollopp i Kisa och Österbymo för motionssugna elever.

– Vi är laddade för att Bankvarvet även i år ska locka massor av folk att komma ut och röra på sig, så att den här hälsosatsningen blir en riktigt stor och härlig folkfest. Alla är hjärtligt välkomna. Var och en deltar helt utifrån sina egna förutsättningar, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Motionsloppet sträcker sig över 5 kilometer och äger rum fredagen den 2:a juni med start och mål vid Kullaparken, Kisa. Klockan 18.45 går starten, men innan dess kommer hela området att sjuda av liv och rörelse med peppande uppvärmning inför loppet, som inramas av musik och festivalstämning.

Dessutom arrangeras Bankvarvet Öppet spår mellan måndagen den 29:e maj och fredagen den 2:a juni. Då kommer spåren i Kisa, Österbymo och Rimforsa att vara uppmärkta för dem som vill delta, vilket man gör precis när man vill.

– Extra roligt är att vi arrangerar särskilda motionslopp för elever på skoltid. Torsdagen den 1:a juni ger sig Ydre-eleverna ut på deras bankvarv med start och mål vid Ydreskolan. Och med början fredag morgon är det dags att dra i gång Bankvarvet för Kinda-elever med start och mål vid Kullaparken, Kisa.

Bankvarvet är ett motionslopp för alla där tiden inte är det viktigaste, utan där gemenskap och motionsglädje får stå i centrum. Deltagarna väljer själva om de vill promenera, lufsa eller springa – på egen hand eller bilda ett lag tillsammans med kompisarna, arbetskamraterna eller grannarna.

– Bankvarvet är en del i vårt sociala hållbarhetsarbete. Genom Bankvarvet vill vi ge en rejäl kick med inspiration. Fokus ligger på motion, rörelseglädje och välmående, säger Johan Widerström.

Fotnot: Mer information och anmälan på www.bankvarvet.se.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *