Allert Järn & Bygg firar 20 år

Vi på Innehåll träffade, i torsdags förra veckan, företagarna Robert och Frida Allert på Allert Järn & Bygg. En duo som mycket medvetet för snart två år sedan valde att gå in i familjeföretaget gemensamt.

Robert tog över företaget efter sin far 2015 och har tillsammans med medarbetare fortsatt det goda arbetet, att vara en bygghandel med det breda sortimentet och hög servicegrad. Frida började för ganska exakt ett år sedan.

– Jag arbetade på mitt håll på ett Linköpingsföretag. Nu sedan jag aktivt klivit in i företaget och ansvarar för all administration och Robert kan fokusera på det han är bäst på, så har vi fått mer tid för att vara en familj när vi inte är på jobbet menar Frida.

Var i ligger drivkraften i att lämna en fast anställning och börja som egenföretagare med allt vad det innebär?

–Vi har alltid pratat jobb hemma på helger som kvällar, men då ändå inte haft samma insyn på saker och ting. Nu när vi är här båda två så blir det så mycket enklare att driva företag. Vi har samma in-gångsvärden men tänker lite olika och det gör att man tänker efter på ett helt annat sätt än tidigare, på vad och hur man ska göra vissa saker. Vi fortsätter att prata jobb hemma och det är något som vi båda är bekväma med men vi får mer tid tillsammans med barnen.

Vi kan åka iväg på gemensamma aktiviteter och inte var och en på sitt håll. Bra på alla sätt och vis med andra ord.

Lojala medarbetare

Frida och Robert pratar sig varma om allt det positiva som det innebär att driva företag. Kunniga och lojala medarbetare, kundkontakter med allt från barnfamiljer till proffshantverkare.

– Vi trivs verkligen med det vi gör, vi ångrar inte en dag att vi valt att satsa full ut på företagandet. Visst, vi lägger ner mycket tid och tankar på verksamheten men vi får så mycket tillbaka.

Att driva företag på en mindre ort ställer krav på oss företagare. Att vi exempelvis håller en högre servicegrad. Vi har inte råd att tappa kunder utan vi är beroende av gott samarbete med såväl kunder som leverantörer.

Allert Järn & Bygg har genom de 20 år man varit verksamma utvecklats från att ha varit en traditionell järn- och bygghandel till att omfatta järn, bygg, färg och uthyrning.

Uthyrning av arbetsmaskiner och verktyg växer allt mer och det är något som vi kommer att satsa på ännu mer till våren. Vi har även satt ned foten och påbörjat en större ombyggnation, där vi optimerar butik och lageryta för att kunna bredda vårt sortiment än mer. Vi ser även att beställning av profilkläder ökar där vi levererar allt mer arbetskläder med tryck till lokala företag.

Lokalt samarbete

Robert och Frida poängterar vikten av samarbete med lokala företag.

– Vi anlitar lokala företag bland annat för transporter och trycksaker för att nämna ett par exempel.

Allert Järn & Bygg sysselsätter i dag sex personer och ägarna har planer som sträcker sig flera år framåt.

– Vi tror på det vi gör och hoppas att allt fler väljer att handla på hemmaplan. Vi gör allt vi kan för att ha en så hög servicenivå som möjligt, där vi och våra medarbetare ska ge så bra tips och råd vi bara kan, så att man ska våga bygga och måla på egen hand. Vill eller kan man inte det så finns det många yrkesskickliga hantverkare i Kinda.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *