Årets nyföretagare har högtflygande planer inför framtiden

Oscar Härnström, Beatrice Johansson, Hampus Quist och Cudo.
Foto: kisamtbpark.com

När gänget bakom MTB-parken i Kisa började anlägga området för ungefär ett år sedan kunde de aldrig drömma om den succé som det skulle bli. Nu är de dessutom ”Årets nyföretagare” i Kinda kommun.

– Det här känns såklart riktigt bra, att vi har satt avtryck lokalt redan efter ett år skapar ringar på vattnet. Superroligt att bli uppmärksammade så här direkt säger Oscar Härnström, en av eldsjälarna bakom satsningen

Högtflygande planer
Gänget bakom satsningen består av Oscar, Beatrice Johansson och Hampus Quist. Alla tre med ett brinnande intresse för mountainbike såklart. För Beatrice blev det en positiv bonus när hon träffade Oscar för ett par år sedan.
– Vår satsning här har gått bättre än väntat faktiskt. Vi trodde nog att det skulle bli lite svårare att snurra igång allt men folk har verkligen hittat hit. Vi lyssnar mycket på alla önskemål och hur vi ska utveckla oss vidare. En grej som vi hoppas mycket på är att få in fler tjejer i sporten. Vi är inte där riktigt ännu men jag tror på det här med tjejkvällar bland annat. Event och happenings är saker som också lockar folk från när och
fjärran så det ska vi fortsätta utveckla. Fler banor är också givet, berättar Beatrice.

Gammal trotjänare gör underverk
Hur annars ska man beskriva den gamla traktorn som tidigare agerade balvagn men numera transporterar upp mountainbikare från världens alla hörn.
– Ja, det finns de som hellre åker snålskjuts upp i backen än nyttjar liften upp till toppen, förklarar Oscar med ett skratt.
– Men anläggningen erbjuder inte bara störtlopp från högsta toppen utan här finns banor för alla, oavsett om du är en barnfamilj eller en fartblind blådåre.
Du är ju själv en meriterad åkare med framgång runt om i världen, steget från det livet till Tolvmannabacken i Kisa, hur tusan gick det till?
– Du är inte den enda som ställt den frågan eller undrat över det beslutet. Men jag fick nys om vad som var på G och ville helt enkelt testa att bli med berg, hur galet det än kan låta. Men det visade ju sig inte vara en helt galen satsning utan det fanns ett behov av en sådan anläggning här nere också. Vi har haft väldigt blandat med besökare på olika nivåer och det är extra skoj såklart!

Stolta Kisabor dessutom
Med naturen runt knuten är livet i Kinda en oas för gänget bakom satsningen. Oscar får förklara lite närmare.
– Här trivs vi bra. Överallt finns det möjligheter till ett aktivt friluftsliv och det har varit extra viktigt under de här åren med Corona. Hade man inte haft den möjligheten hade jag i alla fall krupit på väggarna, garanterat!
– Det är bara att instämma, intygar både Beatrice och Hampus. Det känns verkligen som man är uppe i Norrland. Naturen är magisk. Den chansen vi fick genom att starta upp är guld värd för oss alla tre. Att flytta från Åre för att starta upp den här drömmen med en egen cykelpark är otroligt.

Tillåter inte vila på sofflocket
När vi besöker backen är det inte mycket som skiljer från minnesbilden från tiden när man svängde in på området för att med snowboarden under armen ta sig till liftkön och vidare transport upp i anläggningen. Ett par rejäla krascher här och där kan också räknas in under åren såklart.
– Där är du inte ensam i alla fall kan jag lätt lova, oavsett om underlaget är vitt, brunt eller grönt. Men det hör actionsporten till,
av krascher lär vi oss något kring säkerhet till nästa  gång förhoppningsvis, skrattar Oscar.

Så hur ser framtidsvisionen ut för er kring området?
– Vi kommer att utöka våra banor och leder under resans gång. Målet är att bygga upp ett stort MTB-center med all sorts cykling och att mittpunkten blir i kärnan utav bikeparken. Att kunna komma hit och hyra sin utrustning och köpa saker i shopen och käka god mat. Stanna över och sova gott hör också till. Helt enkelt vill vi fortsätta utveckla anläggningen på samma sätt som vi gjort sedan vi tog över. Vi ser bara möjligheter här uppe, avslutar de alla tre unisont.

 

/Mathias Sabel

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *