Bryta innanförskap och utanförskap

Internationella kvinnoföreningen i Kinda, IKF, är en kvinnoförening för dem som är intresserad av att lära sig mer om samhället, lära känna nya människor och hitta på spännande aktiviteter. Alla är välkomna och föreningens syfte är att skapa mötesplatser för kvinnor från olika nationaliteter samt främja kvinnor i samhälle och arbetsliv.

IKF Kinda är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Här kan kvinnor och män av alla nationaliteter vara medlemmar. Målsättningen är att göra Kinda öppet och attraktivt för alla sina medborgare, bryta utanförskapet genom att bryta innanförskapet och att skapa tillgänglighet.
– Vi vill skapa en spännande mötesplats för alla och vara en brobyggare mellan kvinnor. Vi är en del av IKF Sverige, som har medlemsföreningar på flera orter i Sverige. Verksamheten i IKF syftar till att skapa mötesplatser för kvinnor av olika nationaliteter. Vi välkomnar till en glädjefylld och inspirerande gemenskap där det erbjuds olika aktiviteter och bildning, berättar Majlis Johansson från föreningen.

Öppet för alla kvinnor i alla åldrar
– Oavsett politisk eller religiös åskådning så är alla välkomna till oss. Tillsammans hittar vi på en mängd spännande saker. Kanske odlar vi tillsammans på våra odlingslotter ute på Miellerumsområdet, lyssnar på musik för att på det viset träna på svenskan tillsammans med sångtexten, vi kanske studerar körkorts-teori och förbereder oss inför uppskrivningen eller lär oss simma tillsammans. Något som har varit mycket populärt är att vi pratar om viktiga funktioner i vårt samhälle. Hur fungerar en kommun, kontakt med myndigheter och hur ansökningsprocessen fungerar kring olika saker.

Samverkan är av största vikt
– Vi tror på samverkan med civilsamhället, kommun och vårt näringsliv. IKF, Inter-nationella kvinnoföreningen i Kinda finns för att skapa mötesplatser för kvinnor från alla länder. Vi vill stärka kvinnor i samhället och arbetsliv. Särskilt viktigt tycker vi det är att nya svenskar får lära känna Sverige på ett glädjefyllt och inspirerande sätt.
I mötet lär vi oss av varandra. Vi delar med oss av våra olika kunskaper och erfarenheter och tillsammans skapar vi möten som berikar ​våra liv. ​
– Vi fick också det ärofyllda uppdraget och förtroendet av Kinda kommun i att samordna föreningar och enskilda som vill göra insatser för flyktingar som kommer till Kinda. Det behövdes och behövs fortfarande många praktiska insatser och mänskliga kontakter. Där känner vi att vi har lyckats mycket bra med vår förening och gett alla dem som flytt från kriget en trygg plats här i Kinda kommun, avslutar Majlis Johansson från IKF Kinda.

Foto: www.ikfkinda.se


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *