Bygdens Jul bjuder in till adventmys

Hägerstad – Kättilstad Bygderåd bjuder även i år in till Bygdens Jul som är ett uppskattat återkommande arrangemang där lokala hantverkare får möjligheten att visa upp sina alster för allmänheten.

– Bygdens Jul innebär ett fint tillfälle för alla dem som vill uppleva vår vackra landsbygd, säger Lena Grip som driver Textilverket och är en av årets tiotal deltagare. Under den första adventshelgen finns chansen för våra besökare att åka runt bland verkstäder, gårdar, caféer samt butiker för att upptäcka den omedelbara omgivningens många genuina mat- och hantverk.
Längs med den julinspirerade rutten i Kindabygden bjuds gästerna in till lokala näringsidkare som visar upp ett brett varierat utbud av olika hantverk i naturmaterial av hög kvalitet såsom keramik, konst, textilier och olika smakupplevelser. Besökarna får flyers och karta med information om alla de tiotalet aktörerna så de lätt kan hitta till de olika utflyktsmålen.
– Bygdens Jul har utvecklats till en traditionell och mycket välbesökt tillställning med många återkommande gäster både från närområdet och mer långväga ifrån, berättar Lena. Vi som deltar vill lyfta de lokala hantverken samt bidra till en levande landsbygd och vi önskar skapa en så mysig stämning som möjligt för våra gäster. Alla som vill fira en stämningsfull advent med oss är varmt välkomna till Bygdens Jul!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *