Det goda värdskapet till Nocko

Utmärkelsen Det goda värdskapet delades tidigare i år ut till Niklas ”Nocko” Nilsson på Avite. En pristagare som är glad och rörd över utmärkelsen, men kanske inte är den som ställer sig längst fram i kön för att synas utan hellre jobbar i bakgrunden för att saker och ting ska bli bättre
för alla.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Vi träffades tidigt onsdag morgon i förra veckan, redan före sju på morgonen. Så får det bli för att få till lite tid för just intervju.
– Det är ju så det är att morgontimmarna är dagens motor för att starta upp och reda ut saker innan vardagens utmaningar tar vid säger Nocko.
Nocko har drivit företaget i tjugo år och för många är han och hans medarbetare vandrande lösningar kopplat till ljud, bild och IT. Nocko gillar den bransch han valt, det märks tydligt under hela intervjun.
– Men det har funnits planer på förändringar inom bolaget när det gäller ägarstruktur. Några timmar tidigare samma dag som han fick veta att han var utsedd till pristagare tog han dock beslutet att inte göra några förändringar, utan driva företaget vidare och jobba med att strukturera om företagets verksamhet för att  komma ännu närmare sina kunder.
– Ja, det var en lite surrealistisk känsla den dagen. I höstas inleddes samtalen om förändringar gällande ägarstruktur och det blev ganska långtgående planer. Men allt eftersom tiden gick och samtalen runt detta ökade, så ökade även magkänslan för ”är detta verkligen rätt”. Det är ju jag och mina medarbetare som byggt upp företaget med att jobba nära våra kunder, där man kontaktar oss för att man vill ha någon nära. Någon man vet vem det är som kan sätta sig på kundens stol och förstå vad man har behov av och som levererar förslag på lösningar. Att då i det läget känna att man inte har full kontroll på bollen, gjorde att jag drog mig ur.  Det som känns bra är att det finns bara uppsidor på detta. Vi har sett över vår verksamhet och anpassar den än mer till våra kunders behov för att bli ännu vassare på det vi gör. En del i detta är exempelvis att vi ändrar våra öppettider för spontanbesök och tänker lite som den lokala banken gjorde när de gick ut och sa att de minskar sina öppettider för att öka tillgängligheten för kunderna.

Hur menar du?
– Butiken är ett sätt att nå oss men ganska resursslösande, att boka ett möte istället blir mera effektivt och det kan man göra via telefon, mejl, sms eller bokningskalender direkt på hemsidan. Det handlar om tyggheten i en personlig kontakt med oss för hjälp ute på företaget eller i sin bostad. Då känns det rätt att frigöra tid för detta
Det goda värdskapet handlar ju om att ta hand om kunderna på ett så bra sätt som möjligt och att göra dessa ändringar så kan man ju säga att vi förstärker detta.
Nocko berättar som alltid engagerat om hur man ständigt arbetar för att förbättra och förenkla för sina kunder och drivkraften att saker och ting bara ska fungera är stark.
– Ja, det är väl så det blir när man tycker om det man gör. Som ett led i detta så har vi två attgörasaker högt upp på vår prioriteringslista för att öka service till våra kunder.
För det första så ska vi så snart det bara går driftsätta en webbutik som speglar vårt sortiment både produkter och tjänster som vi rekommenderar.
Det andra är ett sätt där man som kund kan lämna in eller hämta ut varor och serviceärenden utan att personal finns på plats.
Hur detta exakt kommer att gå till är under planering och det finns olika lösningar som vi just nu utvärderar.

Vilka är dina tips till alla oss som då och då surfar från läsplattor och datorer så att allt ska fungerar så bra som möjligt, antingen i sommarstugan eller när vi hemestrar?
– Så här års är det viktigt med ett bra åskskydd. Det som är överlägset bäst är att se till att inga kablar sitter i vägguttag eller är anslutet till teknisk utrustning när åskan går. Utrustning kan ta stryk även vid spänningsfall eller om det plötsligt blir strömavbrott.
Det finns överspänningsskydd, så kallade UPS, att installera som är en god hjälp om man glömmer eller inte hinner dra ur alla kablar.
En tjänst som ständigt ökar är att vi åker ut, mäter och redovisar vilken mobiloperatör som erbjuder bäst täckning där ditt hus är beläget.
Utifrån denna mätning kan man sedan välja operatör och utrustning.

Till sist Nocko, hur ser du på verksamheten om fem år?
– Nu ser vi framåt, och vi precis som alla andra känner av pandemin vilket är något vi behöver förhålla oss till. Men oavsett pandemin så behöver man utmana sig själv, se framåt och vara där kunderna är, det är ju det som är framtiden.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *