Favorit i repris

Förra höstens succé med familjehems-pizza kommer i repris i år och med samma syfte, sprida information om familjehem. Förra höstens skriande behov av familjehem har dämpats och som läget ser ut i dag så klarar man av att hjälpa barn med trygga lösningar när så behövs. Men med det är inte behovet över.

– Nej, snarare är det så att vi ständigt söker nya familjehem för behovet och profilen på familjer varierar stort vilket gör att vi fortfarande söker nya familjehem
Det som vi har ett stort behov av är att knyta till oss familjer som kan verka som familjehem som är pälsfria. Barn med pälsallergi går ju inte av naturliga skäl att placera i hem där det finns hundar, katter och andra pälsdjur. Dessa hem är svårast att få knyta till vår verksamhet.

Familjehemspizza
Familjehemspizza är ett projekt där de fyra pizzeriorna i kommunen för en vecka döper om familjepizzan för att sprida information om familjehem.
– Vi är så tacksamma och glada över att de utan någon form av övertalning ställer upp och gör denna insats för barn som behöver ett hem.
Tillfälligt hem kan variera stort när man pratar om
tidsintervall.
– Ja det kan handla om
tidsintervall från någon enstaka helg till att vara familjehemsplacerad under många år.

Ordnade förhållande
Kan det då inte vara svårt som barn och vuxna i ett familjehem att veta att om två veckor så är det sista dagen man har barnet under sitt tak?
– Jo visst kan det vara mycket känslomässigt tufft att ett barn lämnar familjen. Men samtidigt så lämnar det för att ta sig till en biologisk mamma, pappa eller annan nära anhörig där det då är ordnade förhållanden igen.  Så vetskapen om att barnen får det bra där det befinner sig är en trygghet och ett sätt att vila i tanken som familjehem.
Dessa känslor och att man vet att man funnits där för ett barn när behovet varit som störst är också anledningar som brukar komma fram när familjehem väljer att vara detta år efter år.
Nu har du arbetat som familjehemssekreterare under några år, trivs du med att jobba här i Kinda.
– Det har jag gjort hela tiden tack vare bra kollegor, men det blir alltjämt bättre och bättre. Dels tack vare det nätverk som byggs upp under tiden och mycket tack vare den samsyn och samarbete vi har över kommungränserna. Det är så mycket värt att när det verkligen krisar, veta vem man kan ringa på stående fot och kunna lösa en uppkommen situation på ett par timmar. Alla ni familjer som ställer upp för barn, ni är ovärderliga – kom ihåg det, avslutar Tomas Hellberg.

 


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *