Fostrar morgondagens spelare

Foto: Landslagets fotbollsskola. www.svenskalag.se/rimforsaif

Rimforsa IF är den största idrottsföreningen i Kinda kommun med en fantastisk ungdomsverksamhet. Idag stoltserar
föreningen med över 700 medlemmar.

År 1930, närmare bestämt den 12/6 såg Rimforsa IF dagens ljus för första gången. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och föreningen har bara vuxit och vuxit. Idag har föreningen aktiva lag inom både fotboll och innebandy, dess-utom är man i uppstartfasen att starta en inriktning mot småbollar. Vi pratar bordtennis, tennis, padel samt bangolf. Rimforsa marknad helgen efter midsommar är ett jätteviktigt arrangemang för klubben så det ska bli otroligt skönt att återstarta den i år.
– Vi känner väl att vi gör en bra insats för att invånarna runt omkring oss ska ha något att fylla sin fritid med. Vi har numera padelbana här också för dem som fastnat för det och erbjuder tipspromenad för allmänheten vilket är mycket uppskattat, berättar klubbens nytillträdde ordförande, Anne-Louise Johansson.

Skapar värdegrund som varar genom livet
Som den viktiga samhällsaktören Rimforsa IF är utgör klubbens värdegrund en viktig del bland föreningens aktiva.
– Så är det. Vi lägger mycket tid kring hur vi ska uppföra oss och bete oss både på som utanför planen. Vi vet att det är uppskattat bland både föreningens spelare i alla åldrar som bland invånarna här omkring. Vi får också mycket till oss kring hur våra lag uppträder på cuper och även hur klubbens spelare beter sig i skolan och det värmer våra hjärtan när vi alltid får höra hur väluppfostrade de är. Föräldrarna skapar grunden och vi som förening finns där och förstärker den helt enkelt!

Populär fotbollsskola
– Föreningens fotbollsskola är ett mycket populärt inslag under sommaren. I år går den av stapeln under vecka 25 och riktar sig till barn födda 2009-2016. För oss som förening är detta nästan pricken över i:et. Att få se dessa barn springa runt här på våra planer. Ingen erfarenhet krävs utan alla är välkomna oavsett klubbtillhörighet. Fotbollsskolan kan genomföras tack vare våra 20-talet ungdomsspelare som finns här under veckan och tar hand om alla 200 deltagare. Jag skulle gissa på att vår fotbollsskola är den största i hela Östergötland vilket är riktigt skoj.
– Sedan är tanken att vi också ska ha vårt födelsedagskalas i år, vi fyllde nämligen 90 år 2020 men har fått ställa in firandet på grund av pandemin. Men nu ska det äntligen bli av vilket kommer att firas rejält såklart, avslutar klubbens vice ordförande, Per-Arne Pettersson glatt.

/Mathias Sabel

 

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *