”Hemestra” i Kinda

Försemester, semestra på hemmaplan, upptäck din hembygd, hemestra, smultronställen. Det finns många ord som speglar det som Kindadagen vill uppnå, Allt allt fler tar chansen och se vad som finns runt hörnet, där man bor eller har sin sommarstuga.

Vi är nog många som kan skriva under på att man borde besöka en plats, lära sig mer om trakten där man bor eller semstrar, men almanackan ropar ständigt ”jag har inte tid”.
Men som någon sa, det är det där spontana, oplanerade som kanske är det som ger mest behållning. Tänk dig att du tar dig till något av de närmare 30 platser som välkomnar dig till Kinda och Kindadagen. När du står där, kanske i kassakön, eller på parkeringen så ser du en klasskamrat som du inte sett på över 30 år. Hon eller han står där med sin familj och du med din. Era blickar möts och för en sekund passerar livet i revy och landar vid den tiden då ni båda kastade boll på skolrasten, eller då ni spelade basket ihop  och vann serien det året ni gick i årskurs 9.
Ta chansen och upplev Kinda denna dag, den kan ha mer positivt i bagaget än du anar.
Kindadagen en dag att minnas!

Tidningen Innehåll

Ann-Louise Södersten:

Ann-Louise Södersten startade upp Kindadagen med syfte att förlänga turist-säsongen för alla, inte minst för alla de som endast håller sommaröppet. Kindadagen infaller alltid söndagen i Kristihimmelsfärdshelgen. En liten smygpremiär på turist- och sommarsäsongen menar Ann-Louise.

– Denna helg är en riktig hemvändarhelg, tiden då många åker till sina sommarhus och städar ut vintern. Det är ju även för många en långhelg om man tar ledigt eller har jobbat in klämfredagen. Att då förlägga Kindadagen där närmare ett 30-tal företag och föreningar håller lördagsöppet för besökare, borgar för bra besökarantal till aktiviteterna.

Du är själv en flitig besökare till många av de platser som håller öppet, vilket är ditt bästa tips på besöksmål denna dag?
– För egen del så försöker jag att besöka så många som möjligt denna dag,  alla är bra på sitt sätt.

Det finns alltid mycket fint att se, smaka på och uppleva i Kinda, inte minst denna dag.
Det är stor spännvidd bland besöksmålen med allt från konst, fika, byggnader. Kindadagen är inne på sitt 12:e år.
– Det har alltid varit ett sort intresse för att delta, däremot så  varierar det en del bland vilka som deltar år från år.
Du hittar samtliga aktörer som deltar i Kindadagen i denna tidnings mittuppslag.
Text och bild: Gunilla C Johansson

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *