Hobbyn blev heltidssyssla

Sömnad har alltid varit Anni Wesséns stora intresse och sedan hon den 8 juli öppnade sin butik Annis Syservice har hennes hobby nu också blivit hennes heltidssysselsättning.

Anni är född och uppvuxen i Rimforsa och är kanske mer känd med efternamnet Jørgensen, men flyttade till Östersund där hon blev kvar i 26 år innan hon år 2018 flyttade tillbaka hem till vackra Kindabygden.
– Efter att ha arbetat som verksamhets-chef inom LSS i många år kände jag att det var dags för mig att göra något annat, be-rättar Anni. Jag ville dessutom ge något till-baka till byn och tänkte att det kanske kunde finnas ett behov av en sömnadsbutik i Rimforsa.
Annis Syservice ligger på Industrivägen vid rondellen i Rimforsa och hennes affär har blivit väl emottagen av kunderna.
– Det finns alltid mycket att göra och mina arbetsuppgifter är av ständigt varierande slag då jag både lappar och lagar kläder, syr upp efter beställarnas önskemål samt säljer och servar symaskiner. För dem som inte har möjlighet att lämna in sina symaskiner för service direkt hit kan jag ordna med hämtning, förklarar Anni.
Intresset för sömnad ligger rätt i tiden av många olika anledningar. Fler och fler vill hitta sin egen unika stil och önskar bära kläder som inte alla andra har. Ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv är det också bättre att laga kläder istället för att slänga dem och köpa nya.
– I min butik finns allt för den som är intresserad av syarbete, berättar Anni. Jag säljer symaskiner med olika sorters tillbehör och i ett av butikens rum servar och reparerar jag maskiner. I ett annat rum syr jag upp samt lagar kläder och resten av lokalen är försäljningsdel där jag har ett varierat utbud av symaskiner, maskintillbehör, tyger, tråd, garn, gardiner samt gardintillbehör, resår och blixtlås på metervara.
Förutom sömnadsrelaterat sortiment erbjuder Annis Syservice också egenproducerade produkter och handgjorda alster som till exempel ljusstakar och presentpåsar.
– Jag plockar in de produkter som jag tycker passar och framöver kommer jag kunna erbjuda än fler olika sybehör men även större utbud av hantverk, säger Anni.
För dem som önskar lära sig mer om syarbete finns möjlighet att delta i de endagarskurser som Anni kommer hålla fram-över. Kurserna riktar sig både till nybörjare samt till dem med mer vana inom sömnad.
– Känslan är att intresset för att sy är på uppåtgång vilket så klart är jätteroligt! Jag välkomnar alla som behöver hjälp med service, reparationer och sömnadsuppdrag hit till mig på Annis Syservice, avslutar Anni.

Foto: Privat


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *