Hornåbergspizza på menyn

Från vänster på bilden: Michael Römberg, Sara Vuorisalo, Ebon Söderberg och Lena Berg.
Sara Vuorisalo är just nu tjänstledig för studier men under sommarledigheten jobbar tillsammans med Ebon i köket och receptionen.
– Vi är ett bra gäng som trivs att jobba ihop och här finns alltid saker att göra.
 Ebon Söderberg: Jag har jobbat på många olika platser och senast fyra år på Hasselö och restaurangen där, dessförinnan drev jag Cafe Columbia i Kisa. Nu är jag pensionär men trivs att jobba på i köket, har ju alltid gillat att laga mat.

Lena Berg och Michael Römbergs satsning på campingpizza vid Hornåberg Camping, Horn har slagit väl ut. Under påskhelgen serverade man hela 280 pizzor samt en hel del andra rätter och under midsommarhelgen var besöksantalet högt.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Detta menar den nya duon som tillsammans med femtalet medarbetare bemannar campingen som är öppen året om.
– Vi tog över verksamheten vid årsskiftet och vi känner att vi fått ett bra gensvar av våra gäster, vilket givetvis känns bra. Det var mycket att sätta sig in från dag ett men vi har haft turen att själva ha varit långliggare här på denna och andra campingar, så vi har viss känsla för vad som är viktigt för att man ska trivas och komma åter säger Lena.
Duon bor på campingen vilket innebär att de har nära till jobbet.
– Ja det har vi verkligen och är det något som behöver ordnas till akut så är vi ju på plats.
Michael berättar att han sagt upp sig från sitt tidigare arbete för att tillsammans med Lena driva anläggningen.
– Det blir lite splittrat annars och vi trivs bra och har börjat komma in i allt. Vi har även turen att ha mycket duktiga medarbetare. Ebon Söderberg, ett känt ansikte för många med ansvar för köket, har ju en gedigen meritlista där rätterna gillas av gästerna. Ebon och alla de andra jobbar bra tillsammans och det gör att det känns lättare att driva verksamheten.

Duon har redan planer för hösten och nästa år
– För att förlänga säsongen för restauranggästerna kommer vi att lägga in en matta och sätta upp infravärme i den inglasade matsalen. Detta för att få en behaglig och trivsam miljö även om det är lite kallare utomhus. Vi ser även att minigolfbanan och lite annat behöver rustas upp inför nästa säsong. Något som vi tar med oss i samtalen med kommunen. Vi har gått in i detta med att se långsiktigt på det vi tar oss an. Vi ansvar för själva campingen och kommunen för lekplats, utegym och badplats berättar Lena.

Vad hoppas ni på nu?
– Att gästerna fortsätter att komma hit och att fler upptäcker hur fint det är här i Kinda. I Horn finns det ju flera som erbjuder mat och fika, vi har en fin hamn, en välsorterad matbutik och flera fina vandringsleder. Så här finns verkligen möjlighet för den som vill ha en varierande solsemester summerar duon.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *