Invigning åretruntaktivitet

Johan Widerström tillsammans med Sofia och Urban Hagström.

I förra veckan invigdes äventyrsgolfbanan hos Hagströms i Rimforsa. Man hoppas den rykande färska banan tillsammans med befintlig butik blir ett uppskattat besöksmål för såväl Kindabor som hitresta.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Det gick inte att ta miste på att Urban Hagström denna dag var glad då det röda bandet skulle klippas och i och med det öppna upp anläggningen officiellt.
Vi träffade Urban för en intervju precis innan det var dags klippa bandet.
– Det är klart att det är roligt, en bra känsla infinner sig när man strax är i mål. Så är det ju med allt man tar sig för. Men även om jag är glad över att detta är i hamn, så kommer jag antagligen redan i eftermiddag ta tag i nästa projekt. Det vill säga bangolfbanan vilken jag hoppas ska stå klar till våren. Den kommer att anläggas intill den banan vi inviger i dag.
Vi tar oss till äventyrsgolfbanan och för att komma dit går man genom butiken. Den stora utegården med växter och säckar med olika sorters jord och genom en stor grön grind. En mycket vacker och tilltalande bana möter oss där maffiga ekstockar varvas med växter och sittplatser.

Lokal förankring
Urban berättar med hjärtlig ton hur närmare nio personer varit på plats för att bygga upp banan och hur den anpassats för att få ytterligare tilltalande och inte minst lokal förankring.
– Detta stenparti där man ska få bollen att ta sig mellan dessa stora stenar har inspirerats genom besök på Trollegater. Här skulle det egentligen ha varit ett cementrör, men det lokala kändes mera rätt. Vi går runt banan och Urban stannar till vid en slänt.
– Här i denna slänten skulle det från början bara ha varit grus, men vi tänkte om och fick till en odlingsbädd med vackra buskar inramat med ekstockar.
Som jag sagt tidigare så hoppas jag att detta besöksmål bidrar till att ytterligare stärka Kinda som besöksmål och som en plats där man trivs att bo och leva. Det behövs aktiviteter som man kan ta sig an året om och vi har sagt att vi kommer att hålla banan öppen även på självaste julafton. Det som begränsar om banan är öppen för spel på vintern är snö, annars är det fritt fram att komma hit och spela.
När bandet skulle klippas var bland annat Kinda Ydre Sparbanks VD Johan Widerström, företagsrådgivare Gun Andersson och affärschef Sofia Sestorp på plats, en trio som önskade Hagströms varmt lycka till med den nya verksamheten.

Vi på Innehåll hoppas att tidningens läsare får roliga och härliga minnen från den mycket fina äventyrgolfbanan, väl värt många besök.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *