Julmarknad på Landets Goda

I samband med årets julskyltning den tredje december anordnas för första gången julmarknad på Landets Goda i Kisa Wärdshus lokaler. Nio lokala hantverkare, konstnärer, matproducenter samt företagare kommer att erbjuda sina unika, handgjorda och lokalt producerade produkter i liten upplaga.

Initiativtagare till julmarknaden är Karolina Germundsson och Karoline Broo som själva är lokala småföretagare inom fotokonst respektive stengodskeramik. De hoppas att julmarknaden ska bidra till att fler upptäcker de många kreativa och kunniga människorna i närområdet som genom sina gedigna produkter och alster i unik småskalig produktion bidrar till den levande landsbygden.
– Samarbete är vårt ledord, berättar Karoline. Samarbete skapar nya bekantskaper och nätverk där vi kan lära av varandra och hjälpa varandra att växa och utvecklas.
Platsen för julmarknaden är det idylliska Kisa Wärdshus som med sin rustika miljö bidrar till en härlig adventsstämning.
– Utställarna kommer att erbjuda ett varierat sortiment av foto och grafisk konst, stengodskeramik, vacker textil, handsydda väskor och barnkläder i mindre storlekar, säger Karolina. Lokala matproducenter bjuder besökarna på smakportioner och för den hungriga eller fikasugna finns Landets Godas kök och café öppet.
Karolina och Karoline hoppas att marknaden blir välbesökt och att gästerna i lugn och ro kan strosa runt bland utställarnas alster.
– Vi vill bidra med julkänsla och inspiration. Julmarknaden blir ett fint tillfälle för folk att ta del av bygdens genuina hantverk och varför inte passa på att köpa fina personliga julklappar till nära och kära att lägga under granen, avslutar Karolina och Karoline.

Foto: Privat


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *