Kindalimpan firar 10 år

Fresons Bageri & Trädgård i Valla strax utanför Rimforsa, har haft en bra sommar med många besökare till såväl gårdsbutiken, växthuset samt Noras Café, det sistnämnda drevs av bland annat Magnus Huzell med flera.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Tidigare år investerade Fresons i stenugnar där det med fördel bakas stenungsbakat bröd, ostkakor och kalvdans och sedan i somras även Kindalimpan. Detta då Fresons köpte rättigheterna till Kindalimpan av Anita Brage, det vill säga varumärket och receptet.
– Genom att erbjuda surdegsbröd som Kindalimpan så breddar vi vårt utbud och ökar intresset att köpa allt från frallor, skorpor, bullar och just detta bröd.
Detta menar Niklas som när vi var och hälsade på var i full gång med att baka skorpor.

Själva bageriet är ett relativt nytt ben att stå på för Fresons, men är något som uppskattas av kunderna.
– Under hela sommaren erbjöd vi nybakade frallor till helgen och det var många som tog sig hit för att handla på lördagsmorgonen. Att erbjuda bröd färskt som fryst, är något som vi kommer att fortsätta med hela året, eftersom gårdsbutiken är öppen alla dagar året om.

Anita, hur känns det att Kindalimpan, som firar 10 år, återigen går att köpa?
– Det känns givetvis bra. Vet att flera kunder hört av sig och undrat om någon annan skulle ta vid när jag slutade att baka. Tog därför kontakt med Fresons och de nappade på idén, det är ju positivt att en inarbetad produkt lever vidare.
Niklas är utbildad bagare sedan 15 år tillbaka och gick senast en utbildning genom Eldrimner som fokuserade på främst surdegsbröd.

Är receptet på Kindalimpan hemligt frågar vi?
– Nja själva ingredienserna är ju inte hemliga, men däremot mängder och arbetsmomentet hur man framställer degen och själva bakningen, säger Niklas.

Kan kunderna se fram emot fler lokalproducerade produkter som bakats i Valla?
– Vi tittar ständigt på hur vi kan utvecklas och förbättra oss för att nå ut till våra kunder med det redan breda
sortimentet vi har på söt- och matbröd, korv- och hamburgerbröd.
Vi kommer att bredda sortimentet som vi har via REKO-ring, men störst utbud finns dock i gårdsbutiken. Här planerar vi för ytterligare nyheter som vi släpper framöver.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *