Konstnärlig transformation resulterade i ny ”brandbil”

Den nya brandstationen i Kisa är inte direkt någon brinnande het nyhet. År efter år har tidningarna skrivit spaltmeter efter spaltkilometer om nybyggnationen vid Maria-berget som ska ersätta den be-
fintliga stationen från 1947.

Den nya byggnaden är inte större ytmässigt men är mer modern och har mer ändamålsenliga lokaler med syftet att uppfylla de höga arbetsmiljökrav som gäller för brandmäns arbetsplats. Om allt går som planerat är tanken att det ska hållas invigning någon gång i månadsskiftet februari/mars 2024.

Invigning av ny ”brandbil”
Men redan nu i slutet av juni har det skett en annan slags invigning på området och det gäller välkomnandet av den färgglada transformatorstationen vackert målad som en brandbil. E.ON står som sponsor samt initiativtagare och regionchef Björn Persson gav uppdraget att förgylla den annars ganska tråkiga grå pjäsen till konstnären Ola Niklasson från Söderköping. På cirka 15 timmar lyckades Ola skapa en sevärdhet som genast blev omtyckt av liten som stor. Ola har målat detaljerna på fri hand och med hjälp av skuggor ser det ut som att en stege är lutad mot bilen och att dörren på fordonets baksida står halvt öppen.

– Vår nya “brandbil” är verkligen ett trevligt inslag och den är så snyggt placerad på en så bra plats, berättar Kisas räddningschef Thomas Blixt. Det är många nyfikna besökare som har varit här och responsen från allmänheten har varit alltigenom positiv.

Foto: Per Svensson Borrud


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *