Leif slår ett slag för aktivitetsmässan – Rimforsa en del av Kinda

Nu är planeringen i full gång inför det som komma skall. En stor föreningsmässa är planerad och kommer att äga rum den 19 maj i Rimforsa. En mässa dit föreningar bjudits in att medverka och visa upp sina respektive verksamheter.

– Detta med förhoppningen om att fler vill leva och bo i Rimforsa när man fått se det mycket starka och engagerade föreningsliv vi har här.

Leif Ihreskog som för dagen representerar Leva och Bo i Rimforsa, har bilden klar för sig hur Kinda ska kunna öka sin attraktivitet.

– Här menar vi från Leva och Bo i Rimforsa, att föreningslivet är en stark bidragande pusselbit i arbetet att locka personer att vilja flytta till Rimforsa och Kinda. Vi tror även att det är många som redan bor i trakten som inte vet om eller tänker på att det finns föreningar som det kan vara intressant att engagera sig i. Detta av den enkla anledningen att man inte vet om att de finns eller för att man inte riktigt fått tid att kontakta föreningarna.

Leif berättar vidare varför han tänker att föreningslivet kan vara nyckeln till inflyttning och ökad trivsel.

– Jag kan bara gå till mig själv. Jag och min familj bor i Sturefors, en av anledningar till att vi känner att vi trivs där och lärt känna så många människor är tack vare föreningslivet. Man träffar likasinnade inom en idrottsförening eller intresseförening. Den gemenskapen finns även här i Rimforsa och gör att många känner sig rotade och hemma här och blir därmed goda ambassadörer för sin hembygd. Förhoppningsvis sprids ett gott rykte som ringar på vattnet och allt fler blir nyfikna och intresserade av att flytta till Rimforsa och Kinda.

Stort intresse

– När vi bjöd in föreningar till ett första möte, då för att presentera idén med mässan, så gick den ut till 38 föreningar. Representanter från hela 25 föreningar närvarade och flera ringde och sa att de var intresserade men inte kunde komma. Föreningar där allt från hembygdsföreningar till träningsgruppen Titans var med på sändlistan. Vi blev mycket positivt överraskade över det stora gensvar vi fick. Detta har resulterat i att vi redan bokat upp Åsundahallen och beslutat att det ska vara fri entré till mässan. Det ska inte heller kosta något för föreningar att ställa ut. Detta är möjligt tack vare att kommunen beslutat att inte debitera någon hyra av hallen denna dag.

Bofaktor

– Om det är en barnfamilj från Linköping som ska flytta och det står och väger mellan två orter, då tror vi att det är den som har ett aktivt föreningsliv för barn och vuxna som drar det längsta strået. Fritiden är viktig och verkar bli allt viktigare när man ser till samhällsutvecklingen.

Service och trygghet

– Här i Rimforsa finns allt från bank, två livsmedelsbutiker, bygghandel, till café och konferensanläggningar. Allt detta sammantaget, förhoppningsvis tillsammans med fler bostäder och starkt föreningsliv så kommer vi att växa. Växer Rimforsa så kommer detta hela kommunen till gagn. Det ska även kännas tryggt att leva och bo i Kinda och även det tror vi att föreningslivet kan bidra till då fler lär känna varandra

Leif som själv är mycket aktiv på sin fritid avslutar intervjun med;

– Till våren blir det att ta min MTB-cykel och testa banorna bakom vattentornet.

Leva och bo i Rimforsa jobbar vidare med arrangemanget och hoppas på en fullsatt Åsundahall, inom- som utomhus.

Text och foto: Gunillla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *