Levande torg blir garanterat årets mötesplats!

Bild från förra årets ”Sommar-Torg” som anordnades iställer för Levande Torg.
Foto: Gudrid Hansen

För mer är 25 år sedan, någon gång på 90-talets mitt, såg ”Levande Torg” i Kisa dagens ljus för första gången. Till allas stora glädje, efter två års uppehåll på grund av pandemin, är det dags för dess återkomst.

Kisa har torghandel året runt. Ett uppskattat inslag, inte bara av Kisaborna, utan av många tillresande från kommunerna runtom. Det märks att Kisaborna är stolta över sitt torg. Och efter två års frånvaro gör det upp-skattade sommarevenemanget ”Levande Torg” en efterlängtad återkomst.
– Det ska bli så skoj. Torget lockar många besökare, Kisa lever upp än mer de här fredagarna när vi arrangerar vårt ”Levande Torg”, berättar Gudrid Hansen, centrumsamordnare för föreningen Kisa Handel & Service stolt.

Gratis är gott
– I år startar vi den 1 juli och fortsätter varje fredag fram till den 29 juli, alltid mellan klockan 10.00-13.00. Allt är dessutom gratis, från underhållning och övriga evenemang som våra arrangörer väljer att bjuda på under ”sin” dag. Vi stänger av Torggatan för biltrafik och fritidsknallarna som bokat en plats, vilket bidrar till att göra torgdagarna än mer attraktiva, kan delta utan kostnad. Allt kan ske tack vare ett samarbete mellan oss i Kisa Handel & Service som huvud-arrangör och Kinda kommun som har huvudansvaret för aktiviteten, vad gäller avstängning, tillstånd och praktiska förberedelser.
För kommunen är också torgets återkomst glädjande.
– Kisa är vår centralort så det är såklart viktigt att vi på kommunen är där och stöttar ”Levande Torg”. Det är också ett evenemang som samlar både kommunens invånare och turister. Ett bra besöksmål helt enkelt som vi på kommunen ser mycket positivt på, säger Christer Segerstéen, kommunstyrelsens ordförande.

Fem arrangörer i juli!
– Arrangemanget inleds den 1 juli med att Grahns bilar står för värdskapet. Bolaget firar under året 60 år och säkert dyker det upp en och annan tårtbit under dagen. Spotnicks står på scenen dagen till ära och det blir utställning av olika bilmodeller som Grahns kan leverera. Den 8 juli ansvarar Företagarna för dagen med minimässa och med det lokala näringslivet i fokus. Bland annat med prisutdelning till Årets Unga Företagare och Årets Företagare. Torgdagarna fortsätter med att Frikyrkan fixar allt den 15 juli med musik, barnaktiviteter, där det bland annat ryktas om hoppborg. Den fjärde fredagen, den 22 juli, har vi SPF som ansvariga. Det blir ”De Äldres Dag” med dragspelsmusik, körsång, gratis tårta och kaffe för de äldre, sagoläsning för de yngre med mera. Avslutningsvis, den 29 juli, tar vi själva tag i taktpinnen. Livemusik, framträdande av Inger Nilsson och hennes program ”Jag, Astrid och dom andra”, barnprogram och annat som inbjuder till glada skratt,
trivsel och folklighet kommer vi att bjuda på, berättar Gudrid Hansen vidare med glimten i ögat.
– Inte att förglömma har vi dessutom har våra bakluckeloppisar, lördagar, under hela juli och augusti mellan klockan 10-13. Det kommer att bli en riktigt trevlig sommar här i Kisa!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *