Linnéa och Emma tar över

Vi båda är mycket ödmjuka och stolta och ser med tillförsikt på framtiden.

Ägarskiftet i Aklero Ekonomi AB, redovisningsbyrån som har sitt säte i Rimforsa, påbörjades 2020. Under 2021 fortsätter ägarskiftet och duon Linnéa Henrysson och Emma Griph kommer därefter tillsammans att stå som huvudägare.

– De tidigare ägarna Jan Persson och Henrik Karlsson minskar successivt sina ägarandelar men de kommer finnas kvar i verksamheten med fullt kundfokus.
Detta berättar Linnéa som sedan en tid tillbaka är VD på företaget där hon arbetat sedan 2017.
Emma har varit på Aklero sedan 2019 och har tidigare erfarenhet inom ekonomiavdelningar och olika chefspositioner.
– Jag fick under ett möte frågan av Jan och Henrik om jag ville gå in som VD och på sikt köpa företaget berättar Linnéa. Jag ställde mig positiv till detta och när Emma rekryterades så var det naturligt att även ställa frågan till henne. Trots att hon precis börjat i företaget så tvekade hon inte att hoppa på tåget. I samband med att ägarskiftet påbörjades så utökades ledningsgruppen till oss fyra delägare.
Varken jag eller Emma hade förutspått att vi skulle driva företag, men ser vi tillbaka på läget och hur det känns nu så ser vi detta steg som naturligt och en positiv utmaning.
Jag och Emma kände inte varandra sedan tidigare utan vi har lärt känna varandra här och vi har fått prata ihop oss och på så sätt få en samsyn om hur vi vill driva verksamheten framåt.
Vi är mycket ödmjuka och stolta över att vi fyra gjort denna affärsöverenskommelse och ser med tillförsikt på framtiden.
Frihet under ansvar
– En viktig förklaring till att Aklero under en 20-års-period gått från 1 till 17 anställda är den tillit som medarbetarna upplever. Arbetar man här så är det under devisen “frihet under ansvar”. Att få detta ansvar gör att man trivs och känner tillit i gruppen och att saker och ting utförs. Att jag sökte mig hit och att jag trivs så bra som jag gör är bland annat för denna devis.
Linnea berättar att hon arbetat inom branschen i 15 år och skaffat sig värdefull erfarenhet och kunskap genom åren. Det är en bransch som hon verkligen trivs i.
– Jag har i huvudsak arbetat med mindre och medelstora företag och kan inte ha ett bättre jobb.

Alla delar
Aklero har idag med alla medarbetares olika kompetens och erfarenhet möjlighet att vara en komplett samarbetspartner för våra kunder. Vi kan bistå med alla delar inom redovisning och löner och dessutom vara en aktiv rådgivare vid alla delar i företagens utveckling.
Generellt kan man säga att vi har kunder inom en rad olika branscher med stor variation på innehållet i uppdragen. För en del stöttar vi upp vissa delar, för andra har vi ett större helhetsansvar.
Aklero är sedan många år etablerade i Kindabygden med kontor i Kisa och Rimforsa samt även kontor i Linköping.
Denna tid på året och fram till sommaren är extra intensiv då det är många företag där boksluten ska färdigställas. Dessutom har företaget många kunder inom jord- och skogsbruk där deklarationsarbetet tar tid.

Linnéa bor i Skeda med sin man och deras två barn
– Det känns som att vi har det optimala just nu när det gäller arbete och bostad. Det är lätt för mig och min man att pendla till arbetet och vi har nära till barnomsorg och annat. Genom min man så har vi starka band till Kinda eftersom han är uppvuxen här och verksam inom skogsföretaget Br Svensson Skog. Det var Martins far och farbror som startade upp detta företag som även det etablerat sig väl i Kindabygden med omnejd.

Till sist Linnéa har du några handfasta råd till den som är företagare?

•     Är ni fler delägare; upprätta ett kompanjonsavtal för allas trygghet.
•     Nu är många företagare inne i tuffa tider som kan innebära omställningar. Det är viktigt att alla delar i verksamheten ses över. Se till att effektivisera alla delar och därigenom skapa bättre förutsättningar för kärnverksamheten.
•     För att kunna se på verksamhetens styrkor och utmaningar med andra ögon; ta hjälp av någon extern part för att göra en genomlysning.

Text: Gunilla C Johansson
Bild: Magnus Huzell


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *