Namnbyte till Ludvig & Co

Agneta Andersson kontorschef och redovisningskonsult på kontoret i Kisa

Den 10 mars byter LRF Konsult namn till Ludvig & Co, efter vår historiske grundare agronomen Ludvig Nanneson. Ett företag med drygt 100 år inom sin bransch – ekonomi och redovisning. Ett namnbyte som grundar sig i att företaget Altor 2018 köpte upp 75 procent av bolaget. Detta förvärv var startskottet till namnbytet.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Bolaget har genom åren ändrat företagsnamn från ursprungliga Driftsbyrån till DB, LRF Konsult och nu alltså Ludvig & CO.
Men oavsett namnbyte så håller den 100-åriga affärsidén, ekonomi, skatt, juridik och skoglig rådgivning vilket innebär att vara behjälpliga med allt från löpande bokföring till upprättande av bokslut, komplex affärsjuridik och skatterådgivning.
– Vi kommer att jobba än mer tydligt med bredden på våra tjänster som även omfattas av fastighetsförmedling och skatterådgivning. Detta betyder att vi erbjuder tjänster till alla företag från det allra minsta enmansföretaget till de stora bolagen. Det är denna bredd och mångåriga erfarenhet och förmåga att ta in morgondagens utmaningar som vi hoppas ska ge våra kunder fortsatt positiv utveckling inom sina näringar.
Detta menar Agneta Andersson kontorschef och redovisningskonsult på kontoret i Kisa.

Öka närvaron
Agneta berättar vidare att man har ambitionen att öka sin fysiska närvaro där kunderna är.
– Vi jobbar mycket i team för att på bästa sätt kunna möta upp kundernas krav och önskemål inom alla våra tjänster. Här i Kisa är vi totalt 13 medarbetare som arbetar med allt från löpande bokföring till ekonomisk rådgivning. Det betyder att vi under senaste åren ökat antalet medarbetare för att möta behov.

Gillar kundkontakten
Agneta har arbetat inom företaget sedan 2007 och stormtrivs med sin tjänst.
– Jag gillar verkligen kundkontakten som man får genom mitt arbete. Jag började min yrkeskarriär inom restaurangbranschen och drev bland annat Café Columbia under fem år. Dessa fem år gav mig en mycket värdefull inblick i företagandes utmaningar och möjligheter som jag har haft, och fortfarande har, nytta av i mitt dagliga arbete.
Jag ser samtidigt att arbetssätt för företag allt mer går från det analoga till digitala system och det är något man får förhålla sig till. Detta är väl den största förändringen som skett för företagare, för regelverket kring redovisning är nästan desamma sedan jag började arbeta här.

Om vi tar pulsen på företagen i Kinda, hur är den då?
– Jo den är hälsosam vill jag påstå. Vissa företag har mer än mycket i sina orderböcker medan andra kanske har det lite lugnare, men överlag så tuffar företagen på med sina förutsättningar. För de företagare som vill så finns det inom vår organisation personer som arbetar med just affärsrådgivning och utveckling som man kan ta kontakt med. Vi arbetar gärna brett och på olika sätt tillsammans med våra kunder för att hjälpa till att ta fram underlag för strategiska beslut.

Kindabo sedan 1985
Du bor strax utanför Kisa på en mindre gård, berätta?
– Vi bor i Bromhult cirka 6 km utanför Kisa. Jag, min man och vår yngsta bor, tillsammans med våra får, hästar, hund och katter. Vi har även två utflugna vuxna barn som kommer hemåt emellanåt. För mig är det viktigt att bo där man verkligen trivs och för oss innebär det på landet, nära naturen. Att vara i naturen ger mig och mina närmaste så mycket positivt tillbaka. När vi inte är här i Kinda så blir det turer norröver för snowboard och vandring, så aktiv fritid står högt upp på agendan.

Kan vi få några handfasta tips till våra läsare?
Generationsskifte – Tänk på att kontakta rådgivare i god tid. I vilken form generationsskiftet ska ske?

Avtalsrätt och juridik – Se över avtal för din verksamhet och din privata situation med jämna mellanrum. Under 2019 kom möjligheten till framtidsfullmakt. En fullmakt där du själv tar ställning till vem eller vilka som kan företräda dig när du själv av någon anledning inte har förmågan.

Vilken stol sitter du på? – När du driver företag, tänk som en företagare och skilj på din privata ekonomi och företagets.  Det är viktigt att ha en affärsstrategi med tydliga framtidsmål.

Sänkt aktiekapital till 25 000 kronor från tidigare 50 000 kronor – Detta sänker tröskelvärdet för den som vill starta ett företag. Men man behöver trots detta fundera på vilket kapital man behöver för att kunna starta företaget, exempelvis investeringar i utrustning, lokaler och annat.
Det kan ju vara så att behovet av ekonomiska ramar långt överskrider beloppsgränsen för aktiekapital.

Pröva din affärsidé – Om du har ditt företag som sidoverksamhet utöver din vanliga anställning, fundera på vad du har för mål med företaget och dess avkastning. Var inte rädd för att tänka om och tänka nytt.  Ekonomisk rådgivning är att visa på hur siffror ser ut och där man ibland får ta ställning till om man ska driva verksamheten vidare eller avveckla den.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *