Nellis Presenter

Förra året tog Annelie Wilén, som driver Nellispresenter, steget där hon flyttade sitt företags lager och logistikhantering från en källarlokal i Tidersrum till stora och ändamålsenliga lokaler på Kalmarvägen 18 i Kisa. I samband med detta så började också hennes man Emil Wilén arbeta heltid i företaget. Nu har Coronapandemin lamslagit stora delar av företagen runt om i Sverige och många står inför stora utmaningar.

Text : Gunilla C Johansson. Bild: Magnus Huzell

– För oss så har pandemin ändrat våra kunders köpbeteende till viss del. Vi ser ingen större nedgång när det gäller omsättningen men vi ser att ordervärdet har minskat men att antalet ordrar har ökat. Vi ser även att antalet beställningar som har en annan mottagaradress än den som betalar ökar, likaså personliga hälsningar till mottagaren. Det känns som att många skickar en liten hälsning till de som man brukar åka och hälsa på. Det kan vara allt från att vi ses snart till grattis eller krya på dig hälsningar.
Så sammanfattar Annelie företaget status i skrivande stund.
– Allt kan ju ändra sig snabbt men det är så här det ser ut just nu.

Webbutiker
Annelie driver webbutiker på nätet där affärsidén är att erbjuda ett brett sortiment med olika former av presentartiklar. Något hon varit verksam med under 10 års tid.
– Jag startade i liten skala på hobbynivå med att sälja Muminprodukter under domännamnet Muminboden. Detta utvecklade sig positivt och efter några år startade jag ytterligare en webbutik, Nellis presenter. När man handlar via dessa två web-butiker så kan man välja att hämta ut sina varor här i Kisa.

Genom den tredje webbutiken som går under namnet Nallebrev, är det leverans till mottagaren som gäller.
Just Nallebrev är det många som väljer när man vill skicka något litet och uppmuntrande till någon som kanske fyller år, är på sjukhus eller någon annan anledning. Här erbjuder vi nallar, presenter och choklad, och leveranser lagom stora att de går ner i ett brevinkast.
Annelie berättar att man har en del kunder i Kinda. Men att man också har ett stort antal kunder i Sverige som bor nära Finska gränsen och då är det mestadels Muminprodukter som hamnar på beställningen.
– Jag hoppas såklart att fler Kindabor upptäcker webbutiken och tar möjligheten att hämta ut varor här i Kisa.

Har ni funderat över att öppna upp någon form av fabriksbutik?
– Klart vi har tänk tanken men svaret på frågan är nej. Det handlar dels om att lokalerna inte är anpassade till det och att vi har valt fullt fokus på näthandel. Däremot så har vi tänkt att kunna vara med på exempelvis Kise Marken och andra aktiviteter för att visa upp delar av vårt sortiment för den som vill se produkterna före köp.

Hur är det att bedriva näthandel?
– Det är roligt och vi känner att vi hittat ett bra arbetssätt. Men precis som för oss och andra företag är det mycket jobb man gör som kanske inte syns eller som man tänker på. Det är ju inte bara att beställa hem varor. Produkter ska packas upp, fotograferas, läggas ut på hemsidan, kundmail, lagersaldo, ta emot beställningar, skickas till kund.

Om vi kikar in i framtiden hur ser ni på verksamheten?
– Jag har varit egen under tio år och nu har vi tagit flera steg för att kunna växa ytterligare. Nu sammanfaller detta med den situation som världen befinner sig i. Men min önskan är att pandemin får ett snabbt slut. Vi tycker att detta är roligt och vi är mer än tacksamma för den positiva utvecklingen och hoppas att den håller i sig i någon form.
De produkter som vi säljer mest av just nu är ljuslyktor där en del av beloppet går till Barncancerfonden.  Likaså är små och stora nallar samt choklad högt upp på favoritlistan bland våra kunder.

Steg för steg
Annelie är uppvuxen strax utanför Rimforsa och har ett intresse inom webbdesign och fotografering.
– Jag kunde aldrig föreställa mig att min hobby och fotointresse skulle ta mig till företagandet och till där vi är i dag. Mycket handlar om att ta utvecklingen steg för steg och lyssna in kundernas önskemål och läsa av trender.

I företaget är även Annelies mor Helene Sundbrant anställd som ekonomiansvarig.
Återigen nu önskar jag och många med mig att vi lyckas göra det bästa som går av situationen som världen befinner sig i och att vi alla gör det vi kan för att ta hand om oss själva och varandra.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *