Sandströms – århundradets familjesaga

Susanne Pettersson, Johanna Turesson och Ann-Charlotte Andersson utanför butiken i Kisa.

Sandströms är sagan om familjeföretaget som under ett sekel lyckats bevara sin position som modehus i hela fyra generationer. De senaste 100 åren har bjudit på stora samhällsförändringar samt många svåra år men Sandströms framgångsrecept har överlevt bankkriser, världskrig och nu senast en pandemi.

– Nöjda kunder är det absolut viktigaste för oss, berättar Susanne Pettersson som är butikschef på Sandströms i Kisa. Målet är alltid att erbjuda våra kunder den bästa personliga servicen och ett stort varierat utbud av moderiktiga kvalitetskläder.
Det var alltså här i knutpunkten Kisa det hela började den 1 oktober 1923 då “vackre Malcolm” Sandström tillsammans med sin fru Mathilda öppnade kläd- och manufakturbutiken Fabriksboden. Affärerna gick strålande och idag kan verksamheten stoltsera med hela tio butiker på nio orter varav den senaste etableringen i Jönköping skedde mitt under pågående pandemi år 2020.
– Det unika med Sandströms är att ägarna under 100 år i rakt nedåtstigande led tillhört samma familj, säger Susanne. Det har krävts imponerande drivkraft, idérikedom och mod att hela tiden utvecklas med sin samtid och ligga steget före vad gäller trender och mode.

Jubileumsfirande
– Vi har alltid kalas för att uppmärksamma Sandströms födelsedag men i år blir det 100-årsfest, berättar Susanne. Våra kundklubbsmedlemmar kommer få en speciell inbjudan till vårt heldagsfirande men alla är naturligtvis välkomna att besöka butiken för att ta del av våra fina erbjudanden och rabatter. Vi bjuder även på mat med något gott att dricka och vi hoppas att våra kunder vill komma och fira tillsammans med oss.

Livskraftig kundklubb
Sandströms har en stor aktiv kundklubb och genom den får medlemmarna kvartalsvis utskick om modenyheter, klubbdagar och erbjudande. Ett populärt arrangemang är tjejkvällarna då det bland annat hålls modevisningar samt föreläsningar om mode och trender.
– Under våren startade vi liveshopping via Facebook på onsdagarna, säger Susanne. Det visade sig verkligen bli lyckat och vi märker en markant säljökning på webshopen efter varje sändning. Fler och fler känner sig bekväma med att handla över nätet. Detta möjliggör shopping från hemmet i lugn och ro under dygnets alla timmar.

Höstens modevindar
Susanne är inköpschef för hela Sandströms damkollektion och detta kräver att hon noggrant bevakar trender och influenser från modevärldens alla aktörer. Framförhållningen är så klart av yttersta vikt då trenderna idag förändras allt snabbare och mer överlappar varandra än tar vid.
– När det gäller höstens färger ser vi många olika nyanser av brunt, grönt och rött men även grått dyker upp som en spännande bubblare. Det är mycket fokus på ärmar där det ska vara volym både upptill och nertill. Stickade tröjor och klänningar i mjuka, härliga, fluffiga material passar hösten och paljetter samt glitter är inte längre bara för fest utan bärs även till vardags. Cargobyxor med benfickor är helt rätt liksom enkla preppy kavajer som passar både killar och tjejer. Och sist men inte minst – ytterplagg! Olika kappor, jackor och pälsar i en mängd olika färger och material kommer att göra det svårt för kunderna att välja endast en favorit bland ytterplaggen denna höst och vinter, avslutar Susanne.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *