Sätter ny standard inom välmående

Succén kring att lindra värk, smärta och förbättra rörelse, balans samt hållning fortsätter. Med den effektiva metoden ”Swedish Fascia Vibes”, utökar Lili-Ann Hultman nu sin verksamhet i både Kisa och Linköping.

– Mitt motto är att människor ska få hjälp så fort som möjligt utan långa väntetider. Kan jag inte hjälpa till så tipsar jag såklart om andra kollegor som samarbetar i nätverket. Att ge kunderna tips om vad de kan göra själva är också givet för mig. Genom den effektiva metoden ”Swedish Fascia Vibes”, uppfunnen av Hans Bohlin på Atlasbalans för elva år sedan, erbjuder vi numera en skonsam, effektiv metod som ökar rörlighet, cirkulation och ger skön avslappning. Lägg även till smärtlindring och minskad spänning i kroppen så har du succén sammanfattad.

Jobbar med både två- och fyrbenta
Lili-Ann har arbetat som fasciaterapeut i sju år och är nu, sedan tre år tillbaka, specialist på både människor och hästar.
– Kombinationen gläder mig då jag haft hästar i mitt liv sen jag var åtta år gammal. Min och familjens stora passion är att rädda utdömda och missförstådda hästar, att ge dem en andra chans. Att få kontroll på allt från hovar till tänder. Med fokus på vatten, naturlig utfodring med stort fokus på fri tillgång på stråfoder och se till att tillgodose behovet av mineraler och kalk samt att ge så lite svarthavre som möjligt. Plussa på med en stärkande ridtur i naturen! Lyckas vi med det har vi också välmående hästar. Jag har ett fantastiskt samarbete med Maggie Wachenfelt, som har kontroll på varje liten del hos både ryttare och häst. Det är bevisat gång efter gång att hästar som genomgått behandling ökar sina prestationer vilket är fantastiskt.
– När det gäller oss människor, jag har ett förflutet inom förlossningsvården och med egen erfarenhet av förlossningsskador, är det främst kvinnor som jag brinner för. Att kunna få hjälpa med att mildra och lindra onödiga spänningar, smärtor i bäckenet, som påverkar mycket annat i både kropp och själ, värmer.

Nytt spännande samarbete
– Med start direkt under år 2023 påbörjade jag ett samarbete med Helena Berg på Boxhultsyoga för att kunna erbjuda kunderna än mer. Vad det innebär är att jag fokuserar på fasciabehandling, bland annat värk i rygg, nacke och käke. Lägg till bäcken, knä, hälsporre, frozensholder, tennisarmbåge, ischias, fibromyalgi har du konceptet från min sida klart. Komplettera med Helena Berg på Boxhultsyoga som är magisk på allt kring yoga, vi tror verkligen på detta nya vi erbjuder tillsammans.

Ett enda stort spindelnät
Lili-Ann, vad innebär fascia egentligen?
– Fascian är ett nätverk, som ett stort spindelnät, utan början och slut, som omsluter allt i kroppen, från muskler, skelett, till organ och celler. Den är kroppens motorväg, där all kommunikation sker mellan hjärnan, våra inre organ och i tätt samarbete med lymfan. Om inte lymfan fungerar optimalt, så blir fascian påverkad och även omvänt. Om fascian blir skadad och klibbar ihop efter olyckor, operationer eller inflammerad av för höga socker eller omega-6 nivåer, så får vi ont, svårt att röra på oss och sämre återhämtning. Fascian påverkas av ålder, genotyp, sjukdomar, medicinering, kost, social och psykologisk stress, sömn och luftföroreningar.
– Jag har en vision någonstans kring att kunna erbjuda idrottsföreningar möjligheten att minska risken för skador och förbättra lagmedlemmars prestation genom postural träning och testbaserad hälsa vilket innebär mjukhet, elastiskhet och förhindrande av inflammationstillstånd. 
Text och foto: Per Svensson Borrud
  

Om vi ska ta och sammanfatta det hela med några enkla tips för bättre hälsa och välmående bland våra läsare:
• Djupandas flera gånger per dag
• Drick 1–1,5 liter vanligt vatten per dag
• Rörelse, minst tio minuter per dag
• Ät lokalproducerad och hemlagad mat, så långt det är möjligt, utan E-ämnen och andra kemiska tillsatser som till exempel smakförstärkare
• Minska ned eller uteslut gärna helt intaget av vitt socker, vetemjöl, rapsolja, majs och soja. Dessa orsakar att vi blir inflammatoriska och hamnar på för höga omega-6 värden
• Välj vilt, naturbeteskött samt vildfångad fisk så långt det är möjligt.

Text och foto: Per Svensson Borrud.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *