Stipendie tog elever till Tolvmannabacken

När vi på tidningen Innehåll tog oss till Tolvmannabacken så möttes vi av trion Arne, Laurena och Vendela då de var på väg till bussen som skulle ta dem tillbaka till Eksjö och Grevhagsskolan.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Vi frågade hur det kom sig att man åkt just till Kisa?

– Branäsgruppen har gjort det möjligt för skolor att söka stipendie för skidresa till någon av deras femton anläggningar. Jag arbetar som idrottslärare och har vetskap om denna möjlighet och skickade därför in en ansökan som blev beviljad berättar Arne Klintberg. Det är många skolklasser som ansöker om detta och vi var en av femton lyckliga vinnare i år.

Hur tar eleverna emot möjligheten att få åka utför?

– Alla verkar tycka att det är roligt. En del har stor vana att åka skidor medan andra testar på sporten för första gången. Har man aldrig tidigare åkt skidor så är det mycket som är nytt. Allt från att få på sig utrustningen till att åka lift. Stipendiet har utrymme för 34 personer vilket gav oss möjlighet att låta äldre elever än årskurs fyra att följa med som instruktörer. Arne arbetar som klassföreståndare och idrottslärare till eleverna i årskurs fyra som fick en heldag i skidbacken. – Jag är utöver detta även mattelärare så jag har verkligen lärt känna eleverna och det känns extra roligt att kunna få genomföra en dag som denna. Inte minst för att ge alla en chans att prova på hur det är att åka skidor.

Är du själv aktiv inom någon sport

– Ja det är jag, då är det mest inom orientering vilket är en gren som passar mig bra då jag gillar att vara utomhus och vistas i naturen. Men detta med vintersport är härligt och inte minst den gemenskap man kan känna så här i skidbacken.

Vad säger ni då Laurena och Vendela om att åka skidor?

– Det var svårt, jag har inte åkt innan men bra att man fick prova säger Laurena.

– Jag gillar detta, tycker att det är så roligt och vill nästan inte åka hem säger Vendela.

Ett av de bästa betyg en anläggning kan med andra ord?

– Jaaa säger Vendela.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *