Storsatsning närmar sig målgång

Leif Johansson och Johanna Andersson, Hemköp i Kisa, ser tillsammans med medarbetare fram emot att hälsa kunder välkomna till en butik som genomgått en totalrenovering under senaste året.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Butiksytan är utökad, ny fräsch frukt o grönt, ny charkavdelning, bredare sortiment. Ny teknik i samtliga kyl och frysar, är såväl miljövänligare, energieffektivare och med värmeåtervinning. Pantstationen nås numera via egen ingång från parkeringen, lagerytan har utökats och modernare personalutrymmen är några exempel, på allt som genomförts under den stora renoveringen.
– Det har varit många projekt som pågått parallellt med varandra men allt har fungerat över förväntan. Mycket tack vare förstående och fantastiska medarbetare, kunder och lokala företag menar duon. Vi har i största möjliga mån, anlitat lokala företag.

När vi träffar Leif och Johanna återstår endast mindre målningsarbete och nedmontering av byggställning för att projektet är avslutat.
– Sedan är det väl så att man aldrig blir färdig, för det finns ständigt saker som man kan förbättra och förändra. Men det som vi just nu planerat för, det är i det närmaste färdigställt.
Duon berättar att man övertog rörelsen 2011 och att man redan då såg att det fanns flera projekt som man ville genomföra.
– Vi förde förhandlingar med tidigare fastighetsägare om bland annat investeringsbehov i byggnaden. Dessa förhandlingar resulterade i att vi under 2019 köpte fastigheten, en lösning som vi alla såg positivt på. Ganska direkt efter att affären var i hamn, tryckte vi på startknappen för denna stora totalrenovering. Sammantaget med fastighetsreglering och investeringar rör det sig upp emot 20 miljoner kronor.

Hur ser ni på hösten och 2022?
– Vi har fått mycket positiva kommentarer från våra kunder och vi ser med tillförsikt på framtiden. Detta är en stor satsning för oss. Vi vill fortsätta att utveckla butiken. Vi fick ett väldigt fint betyg av våra kunder i årets NKI-undersökning, där våra kunder får berätta vad de tycker om oss. Därför känns det bra att vi har en trygg grund att arbeta vidare ifrån. Vi känner oss rotade och hemma här i Kinda, där vi bor och våra barn växer upp.

När det kommer till pandemin kommer vi att behålla plexiglas vid kassorna, likaså handsprit allt för att vara rädda om varandra och påminna oss alla om att pandemin inte är över.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *