Yogapass på Värdshuset

Första november hälsar Helena Berg, Bockshult Education, nya och befintliga kunder varmt välkomna till stora och rymliga lokaler mitt i Kisa. Hon har nämligen tecknat ett hyresavtal med Niklas Nilsson som äger Värdshuset där hon framöver kommer att driva sin yogastudio detta på övervåningen.

Text och bild: Gunilla C Johansson

– Jag har tidigare hyrt lokaler i det stora vita huset bakom Allerts i Kisa och det har fungerar väl där. Det som jag ser och upplever är att pandemin har förändrat vårat beteende och att vi i dag automatiskt ryggar tillbaka för att hålla lite avstånd till andra. Det gör att jag har sett mig om efter större lokaler och nu landat här på Värdshuset. Denna flytt och satsning gör att jag kan hålla yogaklasser med ett större antal deltagare i denna lokal som är så stor och rymlig där man verkligen kan få till bra avstånd till varandra.
När vi pratar med Helena så går det nästan att ta på hennes stora glädje över lättade restriktioner och att så många kunderna tagit sig till de pandemianpassade passen.

– Ja det har varit tufft för många så även för min verksamhet. Jag är oerhört tacksam över att så många kunder valt att komma på pass. Jag har även passat på att fortbilda mig inom branschen så nu känner jag mig mer rustad än någonsin att få vara en del i stärkt hälsa och välbefinnande.

Gemenskap
Helena berättar att flera som kommer på yogapass har berättat att enda gången man träffat någon och pratat på behörigt avstånd och samtidigt känt gemenskap så har det varit när man kommit på ett pass. Det värmer att få höra att man känner gemenskap när man kommer hit.

Yogapass för medarbetare
I samband med satsning på större lokaler så kommer Helena att jobba ytterligare mer mot företag och erbjuda utbildning, personaldagar, event och yogapass för medarbetare.
– Yoga har gått från att vara något som få haft kännedom till att vara ett be-grepp för stärkt hälsa och som dessutom är godkänt för friskvårdsbidrag. Yoga arbetar med tre olika delar. En del handlar om fysisk återhämtning, att jobba med kroppen så den blir mer följsam och mjuk. En del handlar om våra sinnen och känslor och stärka dessa. Den tredje delen handlar om att bära livet. Att klara av att ta mot- och medgångar, låta saker och ting läka ut. Jobbar man med dessa tre delar så är det ett fantastiskt verktyg. Det jag hoppas med denna satsning är att fler vågar prova på yoga och att man är varmt välkommen hit, precis som man är.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *